Tutaj jesteś: Samochód







Prześlij sugestię
Renault Thalia Tella
  • Kupione nowe w 2011
  • Auto obejrzano 3082 razy
  • Online od 9 lat, 8 miesięcy i 27 dni
  • Auto polubiono 26 razy
Nazwa auta:
Tella
Marka:
Renault
Model:
Thalia
Generacja:
II
Nadwozie:
Sedan
Silnik:
1.2 16v
Moc silnika:
75 KM
Przebieg:
155 000 km
Rocznik:
2010
Z salonu. Z listopada 2010 (zakup styczeń 2011).

Klasyczny „wół" roboczy. Koszty utrzymania niewielkie. Silnik D4F słaby, ale nie sprawia problemów, świetny klimatronik, komfortowe zawieszenie (idealne do spokojnej jazdy), niezły prześwit, pojemny bagażnik, auto bardzo odporne na rdzę.

Wady: sedan jest niepraktyczny (mały otwór bagażnika, wąska gródź, zawiasy), brak dzielonej kanapy, fabryczne H4 słabe, lekki tył, brak ESP, kontrowersyjna linia nadwozia, schodzi farba z konsoli, niedokładność montażu (klapa schowka), lakier podatny na rysy, mały rozstaw osi (ciasno z tyłu), niedomaga centralny, w 2024 niektóre części niedostępne nawet w ASO, pojawił się malutki wyciek ze wspomagania.

Status: czynna.
więcej »
Blog auta (2)
Dodano: 2 lata temu, przez Maarten73
Dzień dobry. Krótkie podsumowanie eksploatacji Renault Thalii drugiej generacji. Zbliżał się termin przeglądu, ale był jeszcze czas. Ostatnio nic się z autem nie działo, po prostu ...
34 komentarze
Dodano: 2 lata temu, przez Maarten73
Witam. W listopadzie 2021 pojechałem na przegląd. Z początku wszystko szło gładko. Podczas badania podwozia usłyszałem "Pan tu wejdzie, zobaczy". Wszedłem do kanału, diagnosta pokazał ...
32 komentarze
Galerie pojazdu (3)
Filmy pojazdu (0)
Kierowca nie dodał jeszcze filmów do tego auta
Zainteresowani autem (5)
Obserwują to auto:
Dodaj do obserwowanych
Kiedyś kupią to auto:

Dodaj do Kiedyś kupię - aby otrzymać automatyczne powiadomionie gdy właściciel wystawi go na sprzedaż.

Właściciel
Komentarze (369)
Dodano: 2 lata temu
Do Maarten73: [bigok] [smiech2]
Dodano: 2 lata temu
Do MarcinGP: hahahahaha, klasyk. [smiech2]

Wójciki tu były świetne:
https://youtu.be/K4xa65QLtY0

A tu to juz klasyka... :)
https://youtu.be/IPfr7BbqnjQ
Dodano: 2 lata temu
Do MarcinGP:
Mam taką nadzieję, bo znowu przyślesz mi jakiego gościa z osłem
Dodano: 2 lata temu
Do Maarten73: He! He!
Budweiser - Wasabi:

https://youtu.be/IP3XaAqDwZ0

no i słynne

https://youtu.be/W16qzZ7J5YQ

Dodano: 2 lata temu
Do MarcinGP: zapytasz, a ten powie: Wu Teng. [smiech2]
https://youtu.be/27zOrvgw3RU
Dodano: 2 lata temu
Do mucko1: Czyżbym o Tobie zapomniał? [totalszok]
Dodano: 2 lata temu
Do MarcinGP:
A kiedy mi przesłałeś? zaglądałem do skrzynki na listy i ni w ząb tam nic nie znalazłem.
Dodano: 2 lata temu
Do Maarten73: No właśnie, bo oni to jakoś inaczej robią, że zajmuje im to 5 minut max. Trzeba podejrzeć lub chamsko poprosić: Pokarz! ;-)
Dodano: 2 lata temu
Do MarcinGP: nie mam pojęcia. Robię swój. ;) Rozgrzewam olej na patelni. Wrzucam kawałki kuraka i mieszam. Cały czas mieszam. Nie może "chwycić", bo gleba. Po chwili, jak mięso się lekko zetnie, dosypuję paprykę słodką suszoną z Prymata i mieszam. Cały czas jest na granicy przypalenia... [hihi] Potem dorzucam cebulę suszoną i trochę czosnku suszonego (też Prymat), trochę pieprzu z młynka, trochę soli (lub vegety natur)... i dalej mieszam. ;) Za kilka minut dolewam trochę gorącej wody (uwaga wrze i chlapie jak diabli!), zmniejszam płomień (w zasadzie moc płyty) i duszę pod pokrywką jakieś 20-30 min. Idealna baza na sos, gulasz, itp. Mięso jest soczyste i doprawione. Nie chrupiące... trzeba by dorwać skośnookiego chefa i go wypytać... [smiech2]
Dodano: 2 lata temu
Do Maarten73: O cholera, dnia na to szkoda [szok] Ale Ty może będziesz wiedział i podpowiesz: Z czego i jak chinole robią ten sos na woku w którym np. kurczaka pikantnego podają? Kiedyś widziałem przypadkiem jak na wrzucone warzywa i powiedzmy kawałki kury coś wlewają aby się sparzyło i mimo, że w zasadzie ugotowane to i tak chrupiące. Chodzi mi tylko o ten sos w którym to wszystko pływa. Z czego on jest?
Dodano: 2 lata temu
Do MarcinGP: od kilku lat już tego nie robię. Bardzo czasochłonne (samo przygotowanie ponad 2,5h). Teraz wszystko siekam, wrzucam na patelnię, podduszam na maśle i za pół godziny jest leczo. [smiech2]

Ratatouille zresztą (te normalne że tak się wyrażę) wcale nie jest siekane w krążki. To wymyślił chef Thomas Keller i nazwał swoją wersję "confit byaldi". I tego motywu użyto w bajce Pixara...

Przepis na "confit byaldi" jest bardzo ciekawy... i długi. Efekt końcowy ładny, o ile masz dobry slicer. Ja nie mam, więc te moje krążki były toporne. Ale żarcie zawsze budziło zachwyt na stole podczas imprez. A dziś? Dziś mi się nie chce. Kompletnie...

Jak masz ochotę, to proszę:
https://kinoikuchnia.pl/2021/09/ratatouille-wersja-studia-pixar-czyli-confit-byaldi/
Dodano: 2 lata temu
Do Maarten73: Ty mi tu nie ściemniaj tylko wysyłaj kurierem w lodzie i styropianie, a ja sam se upiekę ;-)
Dodano: 2 lata temu
Do mucko1: Żebyś wiedział, że niejedną kolbę z pola będąc na polowaniu zeżarłem.

A przesłałem Ci wczoraj filmik jak moje 1.4 "popcorn" tłumikiem odwala, czy zapomniałem?
Dodano: 2 lata temu
Do MarcinGP: problem jest taki, że to jeszcze surowe na fotce jest. I "cza" zapiekać 2 godziny... [hihi] Surowe chyba jest biegunkogenne... [smiech2]

Upitraszone z kolei jest smaczne i... gazotwórcze. [rotfl]
Dodano: 2 lata temu
Do MarcinGP:
Po co ci dziku piekarnik, kukurydzę z pola i bez niego możesz zeżreć 😂
Dodano: 2 lata temu
Do MarcinGP:
Rządzą, tylko potem gacie przestrzelone 😂
Dodano: 2 lata temu
Do Maarten73: A da się to jakoś do mnie przesłać, tak abym tylko do piekarnika wsadził na 10 minut przy, powiedzmy 180 stopniach, a następnie zeżarł jak dzik kukurydzę? ;-)
Dodano: 2 lata temu
Do Egontar: cytuję: "Ratatouille – wywodząca się z Nicei potrawa jarska. Danie to opiera się na składnikach warzywnych, przede wszystkim na bakłażanach, cukinii, cebuli, pomidorach i papryce".

Polecam bajkę Pixara pod tym samym tytułem. [los2]

Moje robiłem tak:


Dodano: 2 lata temu
Do Maarten73: NIe wiem czyTy mnie nie obrażasz ratatouille?
Dodano: 2 lata temu
Do MarcinGP: [up]
Zobacz podobne auta w społeczności
Najnowsze blogi
Dodano: 9 dni temu, przez
Auto do kasacji? W Łodzi zrobisz to szybko i bez stresu! Sprawdź szczegóły na stronie. https://auto-szrot-kasacja-pojazdow.pl/lodzkie/lodz
Dodano: 15 dni temu, przez niki129
Miałem sprzedać Audi ale jakoś było mi żal tamtego auta wystawiłem równolegle na sprzedaż forda. Ogłoszenie wisiało 3 tygodnie, pierwszy telefon, oglądający finalnie auto sprzedane. ...
8 komentarzy
Dodano: 24 dni temu, przez darek-k
Objaw był taki że auto raz opadało, sam tył, i podczas podnoszenia w pewnej chwili jak z procy do góry poszedł, usterka się pogłębiała, że już nawet podczas jazdy potrafił wystrzelić do ...
5 komentarzy
Marki społeczności
Aktualnie online
Szukaj znajomych
Login:
Miejscowość:
Województwo:
Opony letnie w oponeo.pl